Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Επαγγελματισμός στο Τουρισμό και Ξενοδοχειακή ανάπτυξης

Μιχάλης Δημοσθένους 
Αναφέρομαι στην ανάπτυξη δύο νέων πέντε αστέρων ξενοδοχείων στην επαρχία Αμμοχώστου και Λάρνακας όπου προτίθενται και τα δύο να δοθούν στην εξυπηρέτηση των τουριστών μας το 2017-18. Αυτά τα ξενοδοχεία θα χρειασθούν επαγγελματικό προσωπικό για να επανδρώσουν τα ξενοδοχειακά τμήματα.
Η θα μας φέρουν έτοιμους υπαλλήλους από το εξωτερικό? Εμένα μία είναι η ανησυχία μου. Τι κάνουμε για ανάπτυξη ξενοδοχειακών σχολών για να διαθέσουμε στην δική μας Τουριστική βιομηχανία Κύπριους, δικούς μας ανθρώπους με όλα τα επαγγελματικά κίνητρα όπως είχαμε πριν είκοσι χρόνια και ο Τουριστικός μας προορισμός ήταν ελκυστικός με ποιοτικούς πελάτες. 

Στην φετινή χρονιά είχαμε έλλειψη από 4.000 χιλιάδες επαγγελματίες στην Τουριστική Βιομηχανία για να επάνδρωνα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια μας. Εισηγούμαι όπως η τουριστική πολιτεία μας και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας και οι παράγοντες να προβληματισθούν και να ανοίξουν τμήματα στο ΑΞΙΚ τώρα όπως ήταν πριν το ΙΞΕΤ για να εκπαιδεύσουμε σερβιτόρους εστιατορίου, Μπαρ, υπαλλήλους γραφείου υποδοχής, Καμαριέρες , Φροντιστές ορόφων, Τεχνικούς, αποθηκάριους. 

Η βιομηχανία του τουρισμού πρέπει να επανδρώνεται με επαγγελματίες και καλά καταρτισμένους έτσι θα μειωθεί και η ανεργία και θα έχουμε επαγγελματίες να επανδρώσουν την Τουριστική Βιομηχανία μας και τότε θα έχουμε τα ποθητά αποτελέσματα και όλοι οι παράγοντες θα είναι ευχαριστημένοι.

Μιχάλης Δημοσθένους
Σύμβουλος Τουρισμού & Επιμόρφωσης