Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Δείτε ποιος τέθηκε υπό κράτηση για κλοπή από το σπίτι 72χρονηςΔιάταγμα κράτησης 6 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 39χρονου που συνελήφθη χθες και φέρεται, μαζί με 40χρονη, να απέσπασαν χρυσαφικά από την οικία 72χρονης, η οποία προθυμοποιήθηκε να τους προσφέρει φαγητό. Στην κατοχή του εντοπίστηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας, ενώ σήμερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και η 40χρονη.
 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, δυο άγνωστα πρόσωπα επισκέφθηκαν χθες, γύρω στις τρεις το απόγευμα, το σπίτι  72χρονης στα Κάτω Πολεμίδια και ζήτησαν κάτι να φάνε γιατί πεινούσαν, προφασιζόμενα ότι βρίσκονταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση.
 
Η 72χρονη προσφέρθηκε να τους βοηθήσει και αφού τους οδήγησε στο σαλόνι της, πήγε στην κουζίνα για τους ετοιμάσει φαγητό, χρονικό διάστημα που φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι δυο και να απέσπασαν από το υπνοδωμάτιο κοσμήματα καθώς και ένα ρολόι, συνολικής αξίας 1,020 ευρώ.
 
Όταν η ηλικιωμένη επέστρεψε, τα δυο άγνωστα πρόσωπα της ανέφεραν πως τελικά δεν θα έτρωγαν και αναχώρησαν, γεγονός που ήγειρε τις υποψίες στην 72χρονη, η οποία διαπίστωσε την κλοπή της περιουσίας της.
 
Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία μετά από έρευνα εντόπισαν στην περιοχή τον 39χρονο, η περιγραφή του οποίου ομοίαζε με το ένα πρόσωπο, ενώ από έλεγχο εντοπίστηκαν στην κατοχή του και στο αυτοκίνητο του, κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ.
 
Η 72χρονη, που κλήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ, αναγνώρισε τον 39χρονο καθώς και την κλαπείσα περιουσία από την οικία της.
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε το πρωί διάταγμα κράτησης 6 ημερών εναντίον του υπόπτου, ενώ μετά από μαρτυρία εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα και η 40χρονη,  που αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης της.
 
"Προτρέπουμε το κοινό να είναι υποψιασμένο, να μην βάζει οποιοδήποτε άγνωστο πρόσωπο στο σπίτι του, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέσει θύμα κλοπής", ανέφερε τέλος ο κ.Σωτηριάδης.κυπε