Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Υποβάλλονται στην Κύπρο οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές



Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για την εκλογή Δημάρχων, Μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και Μελών των Σχολικών Εφορειών, για όλους τους Δήμους της Δημοκρατίας.


Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. και 12.30 μ.μ. στα κατά τόπους Γραφεία των οικείων Εφόρων Εκλογής, όπως περιγράφεται πιο κάτω:

Στην Επαρχία Λευκωσίας οι υποψηφιότητες για τους Δήμους Λευκωσίας, Μόρφου και Κυθρέας, θα υποβληθούν στο Γραφείο του Επάρχου Λευκωσίας, για τους Δήμους Στροβόλου, Αγλαντζιάς, Αγίου Δομετίου, Έγκωμης, Λακατάμιας, Λατσιών, Ιδαλίου, Γερίου και Τσερίου στο Γραφείο του οικείου Δήμου.

Στην Επαρχία Λεμεσού για τους Δήμους Λεμεσού, Κάτω Πολεμιδιών, Μέσα Γειτονιάς, Αγίου Αθανασίου, Γερμασόγειας και Ύψωνα οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν στο Γραφείο του Επάρχου Λεμεσού.

Σε ό,τι αφορά την Επαρχία Αμμοχώστου, για τους Δήμους Αμμοχώστου, Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας, Σωτήρας, Λευκονοίκου, Ακανθούς και Λύσης οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο παράρτημα της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου που βρίσκεται στο Παραλίμνι.

Στην Επαρχία Λάρνακας για τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Αθηένου, Πάνω Λευκάρων, Λιβαδιών και Δρομολαξιάς-Μενεού οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στο Γραφείο του Επάρχου Λάρνακας.

Οι υποψηφιότητες για την Επαρχία Πάφου για τους Δήμους Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς, Γεροσκήπου και Πέγειας θα υποβληθούν στο Γραφείο της Επάρχου Πάφου.

Στην Επαρχία Κερύνειας για τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά οι υποψήφιοι θα μεταβούν στο κτηριακό συγκρότημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για κάθε υποψηφιότητα Δημάρχου απαιτείται να κατατεθεί το ποσό των €1.000 και για κάθε υποψηφιότητα Δημοτικού Συμβούλου κατατίθεται ποσό €100, ως παράβολο, ενώ για την υποψηφιότητα για θέση Μέλους Σχολικής Εφορείας δεν κατατίθεται παράβολο.

Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηριχθεί από δύο εκλογείς, που είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του οικείου Δήμου.

Εξάλλου για τις Κοινοτικές Εκλογές (Εκλογή Κοινοταρχών/Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων), ανακοινώθηκε ότι οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου , μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. και 12.30 μ.μ.



κυπε