Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Δείτε γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας



Εκδήλωση, με κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί προς την είσοδο του τερματικού αφίξεων του αεροδρομίου Λάρνακας, πραγματοποίησαν το πρωί οι οδηγοί ταξί στον αερολιμένα, διαμαρτυρόμενοι για τα “παράνομα ταξί που τους κλέβουν τη δουλειά”.

 
Οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10.30 το πρωί στο χώρο στάθμευσης τους στο αεροδρόμιο Λάρνακας και στη συνέχεια απέκοψαν για πέντε λεπτά, από τις 10.45 – 10.50, το δρόμο που οδηγεί στην είσοδο του τερματικού αφίξεων του αερολιμένα. Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής ήταν να δημιουργηθεί μικρό κυκλοφοριακό πρόβλημα και διαμαρτυρία επιβατών, οι οποίοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο είτε για να αναχωρήσουν στο εξωτερικό είτε για να παραλάβουν άτομα που έφτασαν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Ιακώβου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λάρνακας με έδρα τη παραλία των Φοινικούδων, ανέφερε ότι «για τα παράνομα ταξί είχαμε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς οι Σύνδεσμοι όλων των Επαρχιών, χωρίς όμως να γίνεται οτιδήποτε. Κανένας αρμόδιος δεν μεταβαίνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ελέγξει τους παράνομους, με αποτέλεσμα να παίρνουν τη δουλειά από τους νόμιμους οδηγούς ταξί».
 
Εξάλλου, ο Αντώνης Μοδέστου επαγγελματίας οδηγός εδώ και 35 χρόνια ανέφερε ότι «δυστυχώς έτσι όπως εργάζεται η Αρχή Αδειών καταπολεμά τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί και όχι τους παράνομους».
 
Επιδεικνύοντας την επαγγελματική ταυτότητά του, στην οποία αναγράφονται προσωπικά δεδομένα του οδηγού,  ο κ. Μοδέστου είπε ότι «άνδρες της Αρχής Αδειών σταμάτησαν τόσο εμένα όσο και άλλους συναδέλφους και πληρώσαμε 200 ευρώ πρόστιμο επειδή η ταυτότητα δεν ήταν αναρτημένη στο αυτοκίνητο, την ίδια ώρα που οι παράνομοι οδηγοί δεν διαθέτουν καν την απαραίτητη επαγγελματική άδεια».
 
Πρόσθεσε ότι «οι παράνομοι οδηγοί πηγαίνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με ιδιωτικά αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν ασφάλεια και μεταφέρουν επιβάτες χωρίς να ελέγχονται από την Αρχή Αδειών, η οποία ελέγχει μόνο τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Ολόκληρη η Κύπρος σε όλες τις επαρχίες έχουν γεμίσει παράνομους οδηγούς ταξί με ιδιωτικά αυτοκίνητα και κυνηγούν τους επαγγελματίες που είναι δηλωμένοι, με τις ασφάλειες και όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και πληρώνουν τους φόρους και τις άλλες υποχρεώσεις τους στο Κράτος».
 
Ο Χριστάκης Αντωνίου, οδηγός ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας σημείωσε ότι «σήμερα κάνουμε μια ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα των πειρατικών ταξί των οποίων οι επιβάτες δεν καλύπτονται από ασφάλεια όπως τα δικά μας. Τα παράνομα ταξί έρχονται στο αεροδρόμιο και παραλαμβάνουν πελάτες με αποτέλεσμα τα νόμιμα ταξί και οι οδηγοί τους να μην βγάζουν τα απαραίτητα προς το ζην έσοδα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο».
 
Πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καμία ταλαιπωρία και κανένα πρόβλημα στο επιβατικό κοινό. Ωστόσο, σε περίπτωση που η Αρχή Αδειών και το Υπουργείο Συγκοινωνιών δεν λάβουν άμεσα μέτρα για καταπολέμηση των παράνομων ταξί, θα λάβουμε δυναμικά μέτρα παγκύπρια. Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα αλλά δυστυχώς οι αρμόδιοι δεν ενδιαφέρονται να τα λύσουν».

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβαση των αστυνομικών.



κυπε