Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Όλες οι λεπτομέρειες για την κλοπή από τραπεζικές θυρίδες στην ΛάρνακαΕνώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, το ζεύγος Μάριος Λοϊζου 37 χρόνων και Σωτήρα Γεωργίου 32 χρόνων, δεν  παραδέχθηκε την κατηγορία για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες τη γνωστή υπόθεση κλοπών από τραπεζικές θυρίδες.

 
Σήμερα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου απήγγειλε στο ζεύγος τη κατηγορία ότι δηλαδή μεταξύ των ημερομηνιών 16/3/2015 – 22/1/2016 συμπεριλαμβανομένων, στη Λάρνακα απέκτησαν περιουσία αξίας 313.897 ευρώ, ενώ γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι αυτή αποτελούσε έσοδο από τη διάπραξη γενεσιουργού αδικήματος.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν την κατηγορία και το Δικαστήριο όρισε την 7η Δεκεμβρίου 2016 ως ημερομηνία για έναρξη της δίκης.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος είχε συλληφθεί στις 28 Ιανουαρίου 2016 μετά από καταγγελίες πολιτών στην Αστυνομία ότι είχαν κλαπεί μεγάλα χρηματικά ποσά από θυρίδες που διατηρούσαν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα.
 
Το κατηγορητήριο αφορά αρκετά προϊόντα και αγορές μεταξύ των οποίων ρολόγια χεριού, αγορές διαφόρων αγαθών στην Κύπρο και το εξωτερικό, δύο πανάκριβα αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, ηλεκτρικά δίκυκλα, χρυσαφικά, έξοδα ανακαίνισης οικίας, εξόφληση δανείου σε Τράπεζα και άλλα τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του ζεύγους, η αγορά των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί με βάση τα νόμιμα εισοδήματα τους.
 
 
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, στο σπίτι του ζεύγους εντοπίστηκαν επίσης πανάκριβες μπουκάλες ουίσκι και άλλων οινοπνευματωδών ποτών η συνολική αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στις 35 χιλιάδες ευρώκυπε