Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Δείτε ποιοι παραδέχτηκαν ενοχή για την εισαγωγή 10 κιλών κοκαΐνης στην ΚύπροΤρεις φοιτητές από τη Νιγηρία ηλικίας 28, 26 και 24 χρόνων παραδέχθηκαν σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου τρεις κατηγορίες για εισαγωγή, κατοχή και κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Α με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα δηλαδή 10 κιλά και 383 γραμμάρια κοκαΐνης.

 
Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου απήγγειλε σήμερα στους τρεις κατηγορουμένους ότι στις 8 Μαΐου 2016 έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχοντας στις αποσκευές τους ποσότητα 10 κιλών και 383 γραμμαρίων κοκαΐνης.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι παραδέχθηκαν και τις τρεις κατηγορίες και έτσι το Κακουργιοδικείο όρισε την 17η Νοεμβρίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.
 
Μέχρι την ημερομηνία αυτή το Δικαστήριο διέταξε όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Υπενθυμίζεται ότι μέλη της ΥΚΑΝ σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές διενήργησαν το μεσημέρι της 8ης Μαΐου 2016, έλεγχο στις αποσκευές τριών ατόμων, ηλικίας 28, 26 και 24 χρόνων φοιτητών από τη Νιγηρία που έφτασαν από Κύπρο με πτήση από το Ντουμπάϊ.

Κατά τις έρευνες, σε νάιλον τσάντα αφορολογήτων που είχε στην κατοχή του ο 26χρονος, καθώς επίσης και ραμμένα μέσα στο γιλέκο που φορούσε, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αυγοειδών συσκευασιών, οι οποίες περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 3,552.


Επίσης, σε νάιλον τσάντα αφορολογήτων που είχε στην κατοχή του ο 24χρονος εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες σοκολάτων, εντός των οποίων υπήρχε μεγάλος αριθμός αυγοειδών συσκευασιών με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4,363 κιλών. 

Σε νάιλον τσάντα αφορολογήτων που είχε στην κατοχή του ο 28χρονος, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες σοκολάτων, εντός των οποίων υπήρχε μεγάλος αριθμός αυγοειδών συσκευασιών με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4,385 κιλών.κυπε