Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου



Πέραν του ενός εκατομμυρίου είναι οι επιβάτες που διακινήθηκαν τον Οκτώβριο στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Hermes Airports, όπου σημειώνεται ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, κατέγραψαν επιβατική κίνηση που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο επιβάτες για το μήνα Οκτώβριο».

 
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «από την 1η έως και την 31η Οκτωβρίου 2016, διακινήθηκαν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Λάρνακας, 738,275 επιβάτες ενώ για την ίδια περίοδο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, διακινήθηκαν 270,983 επιβάτες».
 
Συνολικά και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου «διακινήθηκαν 1.009.258 επιβάτες, ήτοι αύξηση της τάξης του 31.5% ή 767,321 περισσότεροι επιβάτες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι χώρες που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση κατά το μήνα Οκτώβριο είναι η Ρωσία, η Ελλάδα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, η Ελβετία και η Ουκρανία».
 
Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι, όπως δήλωσε η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Ελένη Καλογήρου, «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η ανοδική πορεία του χρόνου και στους μήνες με παραδοσιακά χαμηλότερη κίνηση. Αυτό φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια των χειμερινών  μηνών, κάτι που αποδεικνύει ότι είναι κατορθωτός ο στόχος για μείωση της εποχικότητας και προώθηση της Κύπρου ως ολόχρονου προορισμού».



κυπε