Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα



Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν από την Αστυνομία ως ύποπτοι για πλαστοπροσωπία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και παράνομη είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες το μεσημέρι νεαρός 26 χρόνων από το Βιετνάμ παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας με σκοπό να ταξιδέψει στο Βουκουρέστι. Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων παρουσίασε στον επί καθήκοντι αστυνομικό της ΥΑΜ ρουμανικό δελτίο ταυτότητας με άλλα στοιχεία, με αποτέλεσμα να εγερθούν υποψίες για τη γνησιότητα του εγγράφου λόγω της κακής ποιότητας του.
 
Ο 26χρονος ανακρινόμενος ανέφερε ότι τα πραγματικά του στοιχεία ήταν άλλα, ότι καταγόταν από το Βιετνάμ και ότι η ταυτότητα που παρουσίασε ήταν πλαστή και την αγόρασε από ομοεθνή του.
 
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι αφίχθηκε στην Κύπρο το 2014 και από τα μέσα του 2015 βρίσκεται παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο αλλοδαπός συνελήφθη για τα αδικήματα της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της πλαστοπροσωπίας, τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί εναντίον του υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
 
Εξάλλου, χθες το απόγευμα άνδρας από το Ιράν παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψει στο Λονδίνο και κατά τον έλεγχο διαβατηρίων παρουσίασε στον επί καθήκοντι αστυνομικό της ΥΑΜ ταυτότητα Βουλγαρίας με στοιχεία άλλου κατόχου.
 
Εγέρθηκαν υποψίες ως προς την αυθεντικότητα του εγγράφου λόγω της κακής ποιότητας του και ο αλλοδαπός συνελήφθη. Ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι το δελτίο ταυτότητας που παρουσίασε ήταν πλαστό και ότι το προμηθεύτηκε από ομοεθνή του στα κατεχόμενα για το ποσό των 1.500 ευρώ.
 
Ο άνδρας συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί εναντίον του υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.
 
Επίσης, χθες το απόγευμα άνδρας από το Ιράκ παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψει για τη Βιέννη και κατά τον διαβατηριακό έλεγχο παρουσίασε στον επί καθήκοντι αστυνομικό της ΥΑΜ, διαβατήριο Ρουμανίας με στοιχεία άλλου ατόμου.
 
Εγέρθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, υποψίες ως προς τη γνησιότητα του εγγράφου αφού δεν ανταποκρινόταν στους ελέγχους ασφαλείας και ανακρινόμενος ο αλλοδαπός παραδέχθηκε ότι το διαβατήριο ήταν πλαστό, ότι δεν του ανήκε και ανέφερε τα πραγματικά του στοιχεία.
 
Ανέφερε ακόμα ότι αφίχθη στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω κατεχομένων από την Τουρκία τον Ιούλιο του 2016 και πως το ρουμανικό διαβατήριο που παρουσίασε το προμηθεύτηκε από άγνωστο του άτομο στα κατεχόμενα για το ποσό των 1.500 δολαρίων.
 
Ο άνδρας συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της πλαστοπροσωπίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα αναμένεται να καταχωρηθεί εναντίον του υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας
 
Τις τρεις υποθέσεις εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας.


κυπε