Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

Πάφος. Δείτε πόσοι είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και σχολικοί έφοροιΠέραν των 11 υποψηφίων Δημάρχων που διεκδικούν τους τέσσερις Δήμους της Επαρχίας Πάφου, 174 άτομα διεκδικούν θέσεις στα δημοτικά συμβούλια των  τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου, Πάφου, Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς .


Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου,  85 υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Πάφου, 41 άτομα στο δημοτικό συμβούλιο στο Δ. Γεροσκήπου, 22 στο Δ. Πέγειας και   26 υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο  στο Δ.Πόλης Χρυσοχούς. 

Επίσης 52 άτομα διεκδικούν θέσεις στις σχολικές εφορείες των τεσσάρων Δήμων της Επαρχίας Πάφου. 

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κατέλαβαν υποβάλλοντας την υποψηφιότητα τους παράβολο 1000 ευρώ και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι 100 ευρώ .

Η κ. Λάμπρου είπε στο ΚΥΠΕ  πως για τους τέσσερις Δήμους Πάφου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 29.063 άτομα, εκ των οποίων οι 4.976 είναι κοινοτικοί. Είπε ακόμα πως στο Δήμο Πάφου αυξάνεται ο αριθμός των συμβούλων από 18 σε 20 λόγω της αύξησης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Πάφου, σύμφωνα με την κ. Λάμπρου, οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 19.405 εκ των οποίων κοινοτικοί 3.130, στο Δήμο Γεροσκήπου 4.799, εκ των οποίων 307 κοινοτικοί. Εξάλλου, στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι 2.109, εκ των οποίων οι 547 κοινοτικοί και τέλος στο Δήμο Πέγειας 2.750 ψηφοφόροι, εκ των οποίων 992 κοινοτικοί.

Στο μεταξύ  στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει η υποβολή υποψηφιοτήτων για κοινότητες σε περιφερειακά εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349 ψηφοφόρους, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.

Σημειώνεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει Διάταγμα Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.

Στο μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου στο Δήμο Πάφου, δύο είναι οι διεκδικητές μετά την απόσυρση του αντιδημάρχου Πάφου Μάκη Ρουσή , οι κύριοι Άκης Χρυσόμηλος και Φαίδωνας Φαίδωνος.

Τον Φαίδωνα Φαίδωνος υποστηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το  Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία πολιτών  ενώ τον Άκη Χρυσόμηλο το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ, το ΔΗΚΟ και  η Συμμαχία Πολιτών.

Στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Επαρχίας Πάφου, στον Δήμο Γεροσκήπου τρεις υποψήφιοι υπέβαλαν υποψηφιότητα , ο Μιχάλης Παυλίδης που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό, τη Συμμαχία Πολιτών τους Οικολόγους και την Αλληλεγγύη ,ο Γιαννάκης Μαλλουρίδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και ο Ανδρέας Σιήκκης   που υποστηρίζεται από την ΕΔΕΚ.

Για τον Δήμο Πέγειας υποψηφιότητα υπέβαλαν  ο νυν Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης , ο Παντελής Χάρπας που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό και την Αλληλεγγύη και ο Μαρίνος Λάμπρου που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ την ΕΔΕΚ τη Συμμαχία Πολιτών και τους Οικολόγους.

Στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς με το μικρότερο σε αριθμό ψηφοφόρων Δήμο υποψηφιότητα υπέβαλε  ο Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως που υποστηρίζεται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό το ΑΚΕΛ και τη Συμμαχία Πολιτών,  ο Γιώτης Παπαχριστοφή  και τέλος ο Σταύρος Ιακωβίδης που υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

Ψήφο κατά συνείδηση προτείνει στους ψηφοφόρους της για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς η Αλληλεγγύη ενώ  το Κίνημα Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών δεν έλαβε καμία απόφαση για τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς.κυπε