Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Όλα τα νεότερα για τις κοινοτικές εκλογές στην Πάφο



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για τις κοινότητες της εκλογικής περιφέρειας Πάφου .

Σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής στην Εκλογική Περιφέρεια Πάφου, Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ο αριθμός ψηφοφόρων στις κοινότητες ανέρχεται σε 29.349, εκ των οποίων οι 3.130 κοινοτικοί.


Η κ.Λάμπρου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως εκλογές θα διεξαχθούν την 18η Δεκεμβρίου σε 66 κοινότητες για εκλογή κοινοταρχών και σε 64 κοινότητες για εκλογή μελών  των κοινοτικών συμβουλίων.

Σήμερα αναμένεται να ανακηρυχθούν κοινοτάρχες σε 35 κοινότητες μετά την λήξη της προθεσμίας της υποβολής των ενστάσεων και σε 33 κοινότητες θα ανακηρυχθούν τα μέλη .

Επίσης σύμφωνα με την κ.Λάμπρου σε 4 κοινότητες θα χρειαστεί αναπληρωματική εκλογή διότι –όπως είπε- οι υποψήφιοι δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό μελών .

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις κοινότητες έγινε σε 15 περιφερειακά εκλογικά κέντρα για 101 κοινότητες και ολοκληρώθηκε στις 12:30 . 

Επί τόπου στα εκλογικά κέντρα έγιναν οι γνωστοποιήσεις για τους υποψηφίους και ακολούθως οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων μετέφεραν τους φακέλους με τις προτάσεις των υποψηφίων και τα αντίγραφα των γνωστοποιήσεων που είχαν αναρτηθεί. 

Εν συνεχεία στο Γραφείου της Επάρχου έγινε ο σχετικός έλεγχος και ετοιμάστηκαν τα προσχέδια των ψηφοδελτίων τα οποία διαβιβάστηκαν στην κεντρική υπηρεσία εκλογών.

Η όλη διαδικασία αποπερατώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Εξάλλου στις 2 Δεκεμβρίου θα υπάρξει Διάταγμα Υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων ενώ στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει Δημοσίευση Γνωστοποίησης για την κατανομή των εκλογέων στα εκλογικά κέντρα.



κυπε