Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Δείτε που εντοπίστηκαν παράνομοι αλλοδαποί εργαζόμενοι



Στη Λάρνακα τέσσερις Ινδοί εντοπίστηκαν επ’αυτοφόρω από την Αστυνομία να εργάζονται παράνομα, ο ένας σε αποθήκη μεταχειρισμένων ειδών και οι τρεις σε κατάστημα.  

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το πρωί μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) μετέβησαν για έλεγχο σε αποθήκη μεταχειρισμένων επίπλων που βρίσκεται στη Λάρνακα, ύστερα από πληροφορία ότι στο μέρος εργαζόταν παράνομα αλλοδαπός.
 
Μετά από παρακολούθηση τα μέλη της ΥΑΜ εντόπισαν το αλλοδαπό πρόσωπο να ασχολείται με τη μεταφορά επίπλων τόσο εντός της αποθήκης αλλά και εκτός.
 
Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Ινδό, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Δημοκρατία με άδεια παραμονής ως φοιτητής, αλλά δεν είχε άδεια να εργάζεται στο εν λόγω υποστατικό.
 
Ο αλλοδαπός υπέδειξε ως εργοδότρια του Ελληνοκύπρια και στη συνέχεια  μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων μετέβη και η υπεύθυνη του υποστατικού, η οποία αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Επίσης χθες το πρωί μέλη της ΥΑΜ μετέβησαν για έλεγχο σε κατάστημα στην Οδό 1ης Απριλίου στη Λάρνακα μετά από πληροφορία ότι στο μέρος εργάζονταν παράνομα αλλοδαποί.
 
Μετά από παρακολούθηση τα μέλη της ΥΑΜ εντόπισαν τρία αλλοδαπά άτομα να μεταφέρουν από φορτηγό που ήταν σταθμευμένο μπροστά από το κατάστημα διάφορα αντικείμενα και τα τοποθετούσαν στην είσοδο του καταστήματος.
 
Από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρεις Ινδούς εκ των οποίων ο ένας βρισκόταν παράνομα στη Δημοκρατία και οι άλλοι δύο είχαν άδεια παραμονής στην Κύπρο ως φοιτητές, αλλά δεν είχαν άδεια εργασίας.
 
Στο μέρος βρισκόταν και ο Ελληνοκύπριος εργοδότης των Ινδών ο οποίος κλήθηκε και παρουσιάστηκε στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων όπου αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.



κυπε