Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ξεκινά σήμερα το 7ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"


Αργά το βράδυ του Σαββάτου έληξε η πρώτη συνάντηση των εθελοντών, του 7ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», της «καρδιάς και της ψυχής» του Φεστιβάλ όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές. 60 νέοι και νέες από τη Σκόπελο αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να στηρίξουν με πάθος και αφοσίωση το μοναδικό τριήμερο παράδοσης και του πολιτισμού που ξεκινά σήμερα.
Ως πρεσβευτές του Φεστιβάλ αλλά και του νησιού, θα υποδεχτούν  τα 16 χορευτικά συγκροτήματα και τους 600 χορευτές από όλη την Ελλάδα και τον Λίβανο. Δεν είναι όμως μόνοι τους: σύμφωνα με τους διοργανωτές 10 Σκοπελίτισσες πρέσβειρες φιλοξενίας πρόκειται να υποδεχτούν τους χορευτές, καθεμιά με το δικό της τρόπο και κουλτούρα, προβάλλοντας με αυτό το πρωτότυπο τρόπο τα έθιμα του νησιού.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την μεγάλη παρέλαση των συγκροτημάτων που ξεκινά στις 7.15 το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου. Μια μοναδική στιγμή όπου όλοι οι ρυθμοί, οι χοροί και οι χορευτές από όλη την επικράτεια συνυπάρχουν σε ένα πανόραμα παραδοσιακού χορού με φόντο το πανέμορφο γραφικό λιμάνι της Σκοπέλου.
Δεν τελειώνει όμως έτσι απλά η πρώτη μέρα του φεστιβάλ: το πάρτι καλωσορίσματος του Dance Festival Skopelos υπόσχεται μια βραδιά κεφιού και χορού στον πράσινο φάρο του λιμανιού με ενδυματολογικό κώδικα στα λευκά. «Dress Code: White» λοιπόν και είστε όλοι προσκεκλημένοι στο πάρτι που ετοιμάζουν οι εθελοντές σε συνεργασία με το Screwdriver team. Στα decks οι DJ Sidas & DJ Palai ενώ οι Inkaholic tattoo κάτι ξεχωριστό ετοιμάζουν. Σας περιμένουμε όλους !