Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019

Αναμένονται βροχές το απόγευμα στην Κύπρο


Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά.
Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το απόγευµα µέτριοι, 4 µποφόρ, και παροδικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα ανατολικά και νότια παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηµατιστεί τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.
 
Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιµατικούς µέσους όρους.