Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη βιομηχανική Στροβόλου

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί στο εργοστάσιο J.K. Switchboards, στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.
Ο άτυχος άνδρας που έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ο Γιώργος Αθηνοδώρου, 62 ετών, από τη Δευτερά.

Σε δηλώσεις του από την σκηνή της πυρκαγιάς, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος είπε ότι γύρω στις 08:50 σήμερα λήφθηκε μήνυμα στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.

Όπως είπε, η ανταπόκριση ήταν άμεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και της Αστυνομίας.

«Διαπιστώθηκε ότι ένα εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει ηλεκτρογεννήτριες και ηλεκτρικά πάνελ, φλεγόταν. Η φωτιά ήταν σε μεγάλη έκταση. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση της. Πετύχαμε σύντομα την κατάσβεση της. Αλλά δυστυχώς εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό εντός του εργοστασίου. Επίσης, υπάρχουν δύο τραυματίες. Τα πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν την ώρα που ήταν η πυρκαγιά μέσα στο εργοστάσιο ήταν γύρω στα 10 άτομα, συμπεριλαμβανομένου και του ιδιοκτήτη», πρόσθεσε.

Ο κ. Σιάηλος είπε, επίσης, ότι εκ πρώτης όψεως, από τις εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να προκύπτει οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και το πιθανότερο είναι να προκλήθηκε από ατύχημα .

Σημείωσε ότι το θύμα εξετάστηκε από ιατροδικαστή «και βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους απανθράκωσης».

«Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το θύμα ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και το πιθανότερο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά κοντά του», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι η κατάσταση των δύο τραυματιών, ο κ. Σιάηλος είπε ότι είναι εκτός κινδύνου και πρόσθεσε ότι έχουν τραύματα στα χέρια στην προσπάθεια τους να μετακινήσουν και να βοηθήσουν το νεκρό.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολύβιος Χατζηβασιλείου, σε δηλώσεις του είπε ότι για την πυρκαγιά εργάστηκαν γύρω στους 29 πυροσβέστες και χρησιμοποιήθηκαν 12 αναπνευστικές συσκευές στην προσπάθεια κατάσβεση της.

«Πρώτο μέλημα μας όταν φτάσαμε στην σκηνή του επεισοδίου ήταν η διάσωση των εργαζομένων. Είχαμε πληροφορηθεί ότι υπήρχαν τέσσερις εργαζόμενοι μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο. Έγινε ανταπόκριση για διάσωση. Η είσοδος μας έγινε από τις τέσσερις πλευρές του εργοστασίου και αυτό απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς στα παρακείμενα εργοστάσια. Επίσης, έγινε υπεράνθρωπη προσπάθεια από τους πυροσβέστες, οι οποίοι κατόρθωσαν και περιόρισαν την πυρκαγιά μέσα στο ίδιο το εργοστάσιο», συμπλήρωσε.

Όπως είπε, σώθηκε ο γραφειακός χώρος του εργοστασίου.

Σημείωσε ότι τα αίτια της πυρκαγιάς θα εξεταστούν σε συνεργασία τόσο μαζί με την Αστυνομία όσο και με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ