Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Όλα τα έξοδα θεραπείας του μικρού Αντώνη θα καλυφτούν από το κράτος



Εξ ολοκλήρου από το κράτος θα καλυφθούν τα έξοδα για την θεραπεία του μικρού Αντώνη, ο οποίος πάσχει από τη νόσο νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1. Η απόφαση λήφθηκε μετά από προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υγείας σε συνεννόηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Μιλώντας στο philenews ο πατέρας του μικρού Αντώνη, Χρίστος Ανδρέου επιβεβαίωσε την χαρμόσυνη είδηση και εξέφρασε ευχαριστίες προς όλο τον κόσμο, αλλά και το Υπουργείο Υγείας για την απόφασή του να καλύψει το κόστος της θεραπείας του Αντώνη.

Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας
Σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και έπειτα από επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Υπουργείου με την οικογένεια του ασθενή που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνεδρία της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων, η οποία εξέτασε το αίτημα της οικογένειας για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας.

Σύμφωνα με τα αιτιολογικά που παρουσιάστηκαν και στη βάση επιστημονικών κριτηρίων, η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα και ενημέρωσε σχετικά την οικογένεια. Στη συνέχεια, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προμηθευτεί η οικογένεια το φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, μέσω του Υπουργείου Υγείας.




http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/764901/ex-olokliroy-apo-to-kratos-ta-exoda-therapeias-toy-mikroy-antoni