Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής τον Αύγουστο στην Πάφο

Στο 10% μειωμένη είναι η επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής στην Επαρχία Πάφου τον μήνα Αύγουστο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) και πρόεδρο του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου Φύτο Θρασυβούλου(ΣΙΚΑΠ) .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η επισκεψιμότητα του φετινού Αυγούστου κυμαίνεται στο 70% με 80% ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο αυτή κυμαίνονταν στο 80% με 90%.
Ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής αυτή την περίοδο δέχονται επισκέπτες από  τον εγχώριο τουρισμό αλλά και Ισραηλίτες.
Όπως διαφαίνεται πρόσθεσε, οι Ισραηλίτες βρήκαν την Κύπρο πιο οικονομική από την χώρα τους, ενώ η αναβαθμισμένη εικόνα της πόλης προσελκύει  όλο και περισσότερους επισκέπτες.
Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο μήνα, ο κ.Θρασυβούλου ανέφερε, πως η κίνηση στα κέντρα αναψυχής δεν αναμένεται να κυμανθεί ικανοποιητική, ωστόσο πιο καλός μήνας προβλέπεται, ο Οκτώβριος , όπως είπε. Επειδή ωστόσο πολλοί επισκέπτες προγραμματίζουν τις διακοπές τους το τελευταίο "λεπτό", η κατάσταση, όπως εκτίμησε της επισκεψιμότητας του Σεπτέμβρη μήνα μπορεί να αναστραφεί.
Εμείς είπε «ως ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής, επιδιώκουμε την ποιοτική επισκεψιμότητα κατά τους μήνες Σεπτέμβρη, Οκτώβρη».
Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ επανέλαβε πως το πρόβλημα της εξεύρεσης εργατικού δυναμικού απασχολεί έντονα τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής. Κάλεσε τέλος την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου  να τροχιοδρομήσει την αναβάθμιση της εκπαίδευσης του προσωπικού για την ποιοτική προσφορά υπηρεσιών.
Με τις αναστολές των εργασιών, πρέπει ο εργαζόμενος να υποχρεούται τουλάχιστον για περίοδο τριών εβδομάδων να εισέρχεται σε πρόγραμμα κατάρτισης, κατέληξε .

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ