Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Ακάμα

Χάρη στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων, τέθηκαν υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στις περιοχές Λάρας και Πελαθούσας.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, στις 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας. Αρχικά δόθηκαν οδηγίες από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών για εφαρμογή του σχεδίου «Ίκαρος», που αφορά τον συντονισμό των πτητικών μέσων, το οποίο εν τέλη δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν 10 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.
Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών για αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσης. Η πυρκαγιά έκαψε 1,5 εκτάρια δασικής γης καλυμμένης με αόρατους, σχοινιές και άλλη χαμηλή άγρια βλάστηση.
Παράλληλα, γύρω στις 15:30 το απόγευμα, τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πελαθούσα. Η πυρκαγιά κατέκαψε 1 εκτάριο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση. Στο μέρος της πυρκαγιάς θα παραμείνουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις ,αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων και ασφάλιση της περιμέτρου. 
Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.