Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Βροχερός αναμένεται ο καιρός στην Κύπρο

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήµερα Δευτέρα (19/8) , ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε πιθανότητα µεµονωµένης βροχής, το πρωί, κυρίως στα νότια και ανατολικά. 
 
Αργότερα όµως, νεφώσεις που θα πυκνώνουν αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, στα δυτικά, στα βόρεια και τοπικά στα νότια αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα παράλια και γύρω στους 25 βαθµούς
στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κυρίως σε κάποιες παράλιες περιοχές δεν αποκλείεται να σηµειωθεί τοπικά µεµονωµένη βροχή. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά.
 
Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
 
Η θερµοκρασία αναµένεται να σηµειώσει σταδιακή άνοδο κατά το τριήµερο, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
ΚΥΠΕ