Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας στην Κύπρο


Ασταθής αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα, αρχικά,ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που κυρίως στα δυτικά και βόρεια  παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις.
Από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά στα νότια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια και δυτικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε αρχικά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Αργότερα, και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές κυρίως στα βόρεια  παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Τη Δευτέρα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
 
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα νεφώσεις που θα  αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση τη Δευτέρα, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Τρίτη.
 
Την Τετάρτη, αναμένεται και πάλι άνοδος στη θερμοκρασία, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, αλλά θα παραμείνει λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.