Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Μάρτυρας κατηγορίας ο 32χρονος Βούλγαρος για την δολοφονία της Ντανιέλα ΡόσκαΈνοχος δήλωσε ότι είναι ο Plamen Pelov, 32 χρόνων από τη Βουλγαρία, στις πέντε κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν αναφορικά με το φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα, 37 χρόνων από τη Μολδαβία που έγινε στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζη την 1η Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.


Σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η Κατηγορούσα Αρχή απήγγειλε στον 32χρονο πέντε κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλοπή από κατοικία και περιαγωγή σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό διάπραξης κακουργήματος ή πλημμελήματος.
 
Ο 32χρονος απάντησε θετικά στις τέσσερις κατηγορίες και αρνητικά στην πέμπτη, με αποτέλεσμα ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου να προβεί σε επαναδιατύπωση του λεκτικού της συγκεκριμένης κατηγορίας. Μετά την επαναδιατύπωση της πέμπτης κατηγορίας ο Βούλγαρος παραδέχθηκε ενοχή.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή η ο κ. Παπανικολάου ανέφερε ενώπιον του Δικαστηρίου ότι ο 32χρονος Βούλγαρος θα χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των δύο άλλων συγκατηγορουμένων του.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 32χρονου εξέφρασε την προθυμία και ετοιμότητα του πελάτη του να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.
 
Η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 4η Οκτωβρίου 2016 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολής ποινής στον Plamen Pelov.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 21 Ιουλίου 2016 απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες  της ανθρωποκτονίας, της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας και της νυκτερινής διάρρηξης κατοικίας και κλοπής στους δύο άλλους κατηγορούμενους,  Daniel Slavchev, 31 χρόνων από τη Βουλγαρία και Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 26 χρόνων από τη Λάρνακα.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες με αποτέλεσμα το Κακουργιοδικείο να ορίσει την 21η Οκτωβρίου 2016 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.κυπε