Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δείτε ποιοι και που κατέληξαν 8 μέρες στο κελί για υπόθεση πορνείας



Το ρόλο των φρουρών των δυο γυναικών που εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα που λειτουργούσε ως οίκος ανοχής στη Λεμεσό, υποστηρίζουν πως είχαν οι δυο Ρώσοι που συνελήφθησαν χθες και σήμερα το πρωί τέθηκαν υπό 8ήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Αναζητείται επίσης αλλοδαπή γυναίκα που φέρεται ως ο εγκέφαλος της όλης επιχείρησης.

 
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι δυο ύποπτοι, 42 και 45 χρόνων, αρνούνται εμπλοκή και ισχυρίζονται πως απλώς είχαν ευθύνη να φρουρούν τις δυο νεαρές Ουκρανές, ηλικίας 24 και 28 ετών, οι οποίες ωστόσο ανέφεραν πως εξωθήθηκαν στην πορνεία υπό το κράτος φόβου και απειλών.
 
Στην κατάθεση τους δηλώνουν ακόμη πως είχαν έρθει στην Κύπρο μετά από προτροπή γνωστού τους προσώπου, το οποίο τους ανέφερε πως θα μπορούσαν να εργαστούν στο νησί, προσφέροντας υπηρεσίες μασάζ, με υψηλές αποδοχές. Τελικά, σύμφωνα πάντα με τα όσα ανέφεραν, εξαναγκάστηκαν να έρχονται σε σεξουαλική επαφή με τους πελάτες, ενώ τα χρήματα τα έπαιρναν οι ύποπτοι, αναφέροντας πως θα τους κατέβαλλαν το μερίδιο τους σε μελλοντικό στάδιο κι εφόσον εκτελούσαν τις εντολές τους.
 
Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξετάζει σοβαρά πληροφορία που κάνει λόγο για γυναίκα από τη Ρωσία, η οποία διαχειριζόταν την όλη επιχείρηση και που ωστόσο δεν εντοπίστηκε κατά τη χθεσινή έφοδο, αλλά ούτε έχουν διακριβωθεί ακόμη τα στοιχεία της.
 
Πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι εναντίον των δυο υπόπτων εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, εμπορία και σεξουαλική εκμετάλλευση ενήλικων προσώπων, εκμετάλλευση προσώπων στην εργασία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ματστροπεία, αποζείν από κέρδη πορνείας και αδικήματα του περί καταστολής οίκων ανοχής νόμου.
 
Το διαμέρισμα, πρόσθεσε ο κ.Σωτηριάδης, είχε ενοικιαστεί τον Ιούλιο του 2016 και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Αστυνομίας, έκτοτε φαίνεται ότι λειτουργούσε ως οίκος ανοχής, υπό την κάλυψη ότι προσφέρονται υπηρεσίες μασάζ.
 
Στη σκηνή εντοπίστηκαν τα χρήματα που κατέβαλαν οι δυο πελάτες που βρίσκονταν στο χώρο, αριθμός προφυλακτικών, ατζέντα τηλεφωνικών αριθμών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τάμπλετ, καθώς και  πλαστικοποιημένες κάρτες που διαφήμιζαν υπηρεσία μασάζ.
 
Οι δυο Ουκρανές μεταφέρθηκαν ήδη στη Λευκωσία, σε καταφύγιο θυμάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
 
Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους πολίτες για τις πληροφορίες και τη συνεργασία του με την Αστυνομία.


κυπε