Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΑΠΑ. "Υπάρχει υπόθεση εναντίον των πέντε κατηγορουμένων"Την ενδιάμεση απόφαση του ανακοίνωσε σήμερα το μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου στην υπόθεση ΣΑΠΑ, όπου εκ πρώτης όψεως θεωρεί ότι υπάρχει υπόθεση εναντίον των πέντε κατηγορουμένων. 


Το μαρτυρικό υλικό που τέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου  ήταν τέτοιο που δικαιολογούσε την απόφαση του, όπως αναφέρθηκε στη σημερινή δικάσιμο.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο ανέφερε πως “με βάση τη δοθείσα μαρτυρία έχει καταδειχθεί υπόθεση σε βάρος όλων των κατηγορουμένων”  και πως με το μαρτυρικό υλικό που έχει τεθεί ενώπιον του δικαστηρίου “καταδεικνύεται εκ πρώτης όψεως υπόθεση και για τους πέντε”.

To δικαστήριο πληροφόρησε και τους πέντε κατηγορούμενους πως έχουν το δικαίωμα να προβάλουν την υπεράσπιση τους, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένορκη μαρτυρία από το εδώλιο του μάρτυρα, ενημερώνοντας τους παράλληλα πως θα υπόκεινται σε αντεξέταση αλλά και ότι μπορούν να τηρήσουν το δικαίωμα της σιωπής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη, δικηγόρος Χρίστος Χατζηλοίζου, είπε πως θα δώσει ένορκο μαρτυρία για τον πελάτη ενώ την ίδια θέση διατύπωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του 3ου και 4ου κατηγορούμενων, Ευστάθιου Ευσταθίου και Βάσου Βασιλείου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Φειδία Σαρίκα είπε πως στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να τοποθετηθεί αφού θα πρέπει να μελετήσει την ενδιάμεση απόφαση που ανακοίνωσε το Κακουργιοδικείο και ζήτησε επαρκή χρόνο, ενώ χρόνο για να τοποθετηθεί στην επόμενη δικάσιμο ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 5ου κατηγορούμενου Γιώργου Σιαηλή, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, η οποία ήταν η πρώτη μετά τις θερινές διακοπές, άρχισε με αγόρευση της Κατηγορούσας αρχής, που εκπροσωπείται  από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου  ως προς το θέμα που έθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων 2, 3 και 5 ότι δηλαδή δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των πελατών τους.

Ο κ. Κέκκος είπε ακόμη πως η Κατηγορούσα Αρχή θεωρεί ότι οι κατηγορούμενοι Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου και Γιώργος Σιαηλής θα πρέπει να κληθούν σε απολογία για την τέλεση των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν.

Επεσήμανε ωστόσο πως σε απολογία θα πρέπει να κληθούν και οι κατηγορούμενοι 1 και 4 Γιώργος Μιχαηλίδης και Βάσος Βασιλείου, οι οποίοι δεν έθεσαν θέμα για μη απόδειξη εκ πρώτης όψεως υπόθεση.

Οι πέντε κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το δικαστήριο επαναπρογραμμάτισε για σκοπούς συνέχισης της ακροαματικής διαδικασίας την 21η Σεπτεμβρίου στις 09:00 το πρωί και την 26η τρέχοντος.

Διέταξε επίσης όπως και οι 5 κατηγορούμενοι αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.κυπε