Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος από το προηγούμενο Συμβούλιο Κισσόνεργας



Την έναρξη ερευνών από την Αστυνομία, σε σχέση με τις καταγγελίες στις οποίες έχει προχωρήσει το υφιστάμενο Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας και αφορούν ισχυρισμούς για ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κακοδιαχείριση από το προηγούμενο Συμβούλιο Κισσόνεργας, χαιρετίζει με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Γιώργος Στυλιανού.


Ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως μετά τις καταγγελίες τόσο ο Γενικός Ελεγκτής όσο και ο Γενικός Εισαγγελέας με γνωμάτευσή τους ζήτησαν να γίνουν ανακρίσεις από την Αστυνομία.

Πρόσθεσε ωστόσο, απαντώντας σε δημοσιεύματα στον Τύπο, πως καμιά αστυνομική έρευνα δεν έχει αρχίσει στο Κοινοτικό Συμβούλιο της Κισσόνεργας ούτε έχουν ληφθεί καταθέσεις, στο παρόν στάδιο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κλιμάκιο της Αστυνομίας Πάφου άρχισε να ερευνά εξονυχιστικά πράξεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Κισσόνεργας των τελευταίων ετών που πιθανόν να έχουν οδηγήσει σε ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ακόμη και κλοπή και οικειοποίηση χρημάτων που ανήκουν στους φορολογούμενους κατοίκους της κοινότητας με βάση τα στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον της.

Σημειώνεται ότι οι καταγγελίες έγιναν από τον πρόεδρο του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργο Στυλιανού, προς τον Γενικό Ελεγκτή από το 2012 με την αποστολή διαφόρων στοιχείων που είχε εντοπίσει.

Ο Γενικός Ελεγκτής μετά από σχετική έρευνα, με επιστολή του στην 1/9/2015, εισηγήθηκε την παραπομπή της υπόθεσης στον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση. Ο Γενικός Εισαγγελέας με επιστολή του στις 27/11/2015 προς τον Υπουργό Εσωτερικών έδωσε οδηγίες για αστυνομική έρευνα.

Στις 15/1/2016 αιρετά μέλη επαναφέρουν το θέμα με επιστολή τους στον Γενικό Ελεγκτή, αφού μετά από 4 μήνες δεν έγινε καμία ενέργεια.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, με επιστολή του στις 18/5/2016 το Υπουργείο Εσωτερικών επαναβεβαιώνει στον Γενικό Ελεγκτή ότι έδωσε οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για να ειδοποιήσει την Αστυνομία για ανακρίσεις. Ο κ. Στυλιανού ανέφερε ότι στις 10/8/2016 αιρετά μέλη αποστέλλουν επιστολή στον πρόεδρο του Κ.Σ. με την οποία του ζητούν να επικοινωνήσει με τον Έπαρχο Πάφου για την υπόθεση.

Οι καταγγελίες, ανέφερε ο κ. Στυλιανού, έχουν να κάνουν με την αγορά του κτιρίου του μουσείου σε τιμή διπλάσια από την εκτιμημένη αξία πληρώνοντας δηλαδή €238,000 πάνω από την υψηλότερη εκτιμημένη αξία, τη χρήση κεφαλαίων δανείων για άλλους σκοπούς από αυτούς που έγιναν (αντί για ανέγερση κοιμητηρίου έχει αγοραστεί το κτίριο του μουσείου), και την παρουσίαση ψευδών στοιχείων για εξασφάλιση δανείων από τράπεζες.



κυπε