Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Κύπρος. Βροχές στα ορεινά και στο εσωτερικό



Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια και στα ορεινά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις.
Από νωρίς το απόγευµα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και το απόγευµα τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν από το µεσηµέρι κυρίως και µετά, στα νότια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, για να καταστεί γενικά αργότερα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ το απόγευµα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερµοκρασία την ∆ευτέρα και την Τρίτη δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει µικρή άνοδο.