Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Σοβαρά επεισόδια κατά την κλήρωση της Football League



Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League στο Αττικό Άλσος στο Γαλάτσι, όταν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, αργά το βράδυ της Δευτέρας, περίπου 30 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο χώρο, όταν συγκρούστηκαν με άνδρες της ασφάλειας, πέταξαν μια φωτοβολίδα και προκάλεσαν ζημιές, σπάζοντας τραπέζια και καρέκλες αλλά και λάπτοπ δημοσιογράφων ενώ έριξαν κάτω κάμερες.


Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά ο φωτογράφος Στέλιος Βολιτάκης που εργάζεται για το πρακτορείο InTime.
Οι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές και στο χώρο του πάρκινγκ και σε αυτοκίνητα και κατάφεραν να διαφύγουν πριν φτάσει η αστυνομία.

Με ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής καταδίκασε τα επεισόδια τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για γεγονός που αποδεικνύει «τη βαθιά κρίση και ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο κ. Κοντονής δηλώνει βέβαιος ότι η ελληνική αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση και θα εντοπίσει τους δράστες για να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο «δεν μπορεί να διορθωθεί με βιαιοπραγίες και άνανδρες επιθέσεις πολλών απέναντι σε λίγους και οπλισμένων απέναντι σε μικρά παιδιά».  

Την επίθεση καταδίκασαν και οι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και Δημήτρης Ελευθεριάδης αλλά και ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γκιρτζίκης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε μαζί με τον προκάτοχό του Σπύρο Καλογιάννη, για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο. Η επίθεση από κρανοφόρους στο χώρο όπου διεξαγόταν η κλήρωση για το πρωτάθλημα της Football League, στο Αττικό Άλσος, καταδικάστηκε από τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και Δημήτρη Ελευθεριάδη.

Μετά την αποχώρηση των δραστών της επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν κλειδιά μηχανής, στο μπρελόκ των οποίων υπήρχε ο σύνδεσμος συγκεκριμένης ομάδας.



κυπε