Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο καιρός στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.
Από το µεσηµέρι και µετά, αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται είναι πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι αρχικά, θα πνέουν µεταβλητοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν από το µεσηµέρι και µετά, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη για να καταστεί από το µεσηµέρι και µετά γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και αρχικά τοπικά στα δυτικά, µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή άνοδο.