Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο



Mέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο όπου μερικές δεκάδες νεαροί εκτόξευαν μολότοφ κατά ανδρών των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις χημικών και δακρυγόνων.
Κατά διαστήματα τα επεισόδια επεκτείνονται και προς την πλατεία Εξαρχείων. Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν γίνει 13 συλλήψεις και πέντε προσαγωγές.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διαρκής ήταν η συνεννόηση αστυνομίας και εισαγγελικών και πρυτανικών αρχών προκειμένου, αν κρινόταν απαραίτητο επειδή τελούνται «αξιόποινες πράξεις και μέσα στο Πολυτεχνείο», να «γίνει ό,τι είναι απαραίτητο» προκειμένου να δοθεί τέλος στις συγκρούσεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά το τέλος των πορειών για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Βόλο και Γιάννενα όπου τραυματίστηκε από πέτρα που δέχτηκε στο μέτωπο ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης. Όπως υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, η κατάσταση πλέον στις πόλεις αυτές είναι εντελώς ήρεμη. Αντίθετα, επεισόδια μικρής έντασης σημειώνονταν μέχρι αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου η κατάσταση εξομαλύνθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα.