Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Επιστημονική Ημερίδα του CBTA αφιερωμένη σε αυτούς που έφυγαν από όγκο εγκεφάλου


Μια ξεχωριστή εκδήλωση αφιερωμένη σε αγαπημένα πρόσωπα που έχασαν τη μάχη για τη ζωή, διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Φίλων και Ατόμων με Όγκους Εγκεφάλου (CBTA), στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία.

Η εκδήλωση που τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Εθελοντισμού κ. Γιάννη Γιαννάκη, περιλάμβανε Ημερίδα με τίτλο: «Ενώνουμε Δυνάμεις Ενάντια στους Όγκους Εγκεφάλου – Αγωνιζόμαστε – Πιστεύουμε – Ελπίζουμε», όπου κορυφαίοι επιστήμονες διεθνούς κύρους αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης και θεραπείας, δίδοντας ελπίδα στους ασθενείς με όγκους εγκεφάλου.
Οι ειδικοί οι οποίοι πλαισίωσαν το Συνέδριο ήταν ο Δρ. Stefaan Van Gool Ογκολόγος στο Πανεπιστήμιο Leuven του Βελγίου, η Kathy Oliver Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού για Όγκους Εγκεφάλου (IBTA), η Δρ. Μαριλένα Θεοδώρου  Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος, ο Δρ. Βάκης Παπαναστασίου Νευροχειρουργός, η Δρ. Ανδρειανή Οδυσσέως Κλινική Ογκολόγος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του CBTA Μαρία Σολωμού και η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ Δρ. Άννα Αχιλλεούδη.
Έντονη συγκίνηση προκάλεσε η σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου συγγενείς και φίλοι ασθενών με όγκους εγκεφάλου που έφυγαν από τη ζωή, σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο και άφησαν δεκάδες άσπρα μπαλόνια να πετάξουν συμβολικά στον ουρανό. Στο κάθε μπαλόνι αναγραφόταν το όνομα ενός αγαπημένου προσώπου που έφυγε… ενώ ο ταλαντούχος χορογράφος Γιώργος Δημόπουλος μαζί με τη χορεύτρια Έλενα Γιαννάκη,  αναπαρέστησαν την αποδέσμευση της ψυχής από τα δεσμά της ύλης και την αρχή για το αιώνιο ταξίδι…
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάθε χρόνο στην Κύπρο καταγράφονται περίπου 60 νέα περιστατικά ατόμων με όγκους εγκεφάλου. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία φανερώνουν, ότι η ανάληψη δράσης για τη στήριξη και θεραπεία ασθενών με εγκεφαλικούς όγκους, αποτελεί αδήριτη ανάγκη.

Χορηγός της εκδήλωσης η Prime Insurance. Στήριξε ο ΠΑΣΥΚΑΦ.