Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές, χιόνια και κρύο σήμερα στην Κύπρο



Χαμηλή πίεση θα επηρεάσει την περιοχή από απόψε.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι συννεφιασμένος. Σταδιακά θα παρατηρηθεί γενική αύξηση των νεφώσεων, με ενδεχόμενο τοπικών ελαφρών βροχών ή ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά το απόγευμα μέτριοι και στα προσήνεμα ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και σταδιακά θα πέσουν βροχές και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά. Στα ορεινά θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μηδέν βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά αναμένεται να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.