Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα η τουριστική κίνηση στην Πάφο



Ο  Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμης Φιλιππίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η προσδοκία της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της Επαρχίας Πάφου είναι η έναρξη πιο νωρίς της καλοκαιρινής περιόδου.


Είπε επίσης ότι σχετική ήταν η προσέλευση  Κυπρίων επισκεπτών στα ξενοδοχειακά καταλύμματα της Επαρχίας Πάφου αλλά και των επισκεπτών που αφίχθηκαν  από το εξωτερικό την περίοδο των εορτών,

Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε πως με την ενίσχυση των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Πάφου η κατάσταση στην Πάφο θα αρχίσει να βελτιώνεται πιο νωρίς από τα προηγούμενα χρόνια.  

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην απόφαση της Ryanair για έναρξη τακτικών πτήσεων από τον Μάρτιο 2017 για πρώτη φορά από το Τέλ Αβίβ προς το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου  που θα συμβάλουν –όπως είπε- καθοριστικά στην ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού αλλά και του γαμήλιου τουρισμού  στην Επαρχία Πάφου.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε,  στην σύνδεση της Πάφου με τη Γερμανία από το 2017, αφού η αεροπορική εταιρία Germania έχει ολοκληρώσει τον προγραμματισμό της και για το 2017 θα ενισχύσει όπως ανακοίνωσε τα δρομολόγια της περαιτέρω προς την Πάφο.  

Ο Πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε πως η βρετανική αγορά είναι αυτή που δεσπόζει χειμώνα και καλοκαίρι στην Επαρχία  Πάφου  ενώ ακολούθησαν σημείωσε η ρωσική αγορά και η κεντρική Ευρώπη.

Σήμερα στην Επαρχία Πάφου λειτουργεί είπε το 50% των ξενοδοχειακών μονάδων ενώ κάποιες εξ αυτών σημείωσε, κλείνουν για μικρό χρονικό διάστημα και επαναλειτουργούν  και άλλες παραμένουν κλειστές τρεις μέχρι και τέσσερις μήνες, τη χειμερινή περίοδο. 

Ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε πως σύντομα αναμένονται κρατήσεις και για την εναρκτήρια τελετή του Πάφος 2017 στις 28 του Γενάρη 

Έχει είπε ξεκινήσει,  μια μεγάλη προσπάθεια μεταξύ του ΠΑΣΥΞΕ με την  Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου,  με την ομάδα του Πάφος 2017 και  την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,προς το σκοπό αυτό.

Ανακοίνωσε επίσης την συμμετοχή του ΠΑΣΥΞΕ σε ένα φόρουμ που θα γίνει στην Φινλανδία για την προώθηση των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν  στην Πάφο επ’ ευκαιρίας της ανακήρυξης της πόλης σε ΠΠΕ .



κυπε