Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Επιχείρηση διάσωσης ανθρακωρύχων στην Ινδία



Tουλάχιστον 35 τραυματίες από την κατάρρευση ορυχείου κάρβουνου στην διοικητική περιφέρεια Τζαρκάν, στα ανατολικά της Ινδίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Εκφράζονται φόβοι ότι περίπου 60 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί στο εσωτερικό του ορυχείου.


Οι ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν χθες το βράδυ, όταν το ορυχείο καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα λάσπης. Μέσα στο ορυχείο, βρίσκονταν επίσης περίπου 40 οχήματα, σύμφωνα με την ίδια αστυνομική πηγή. Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη μεταφορά τραυματιών στα νοσοκομεία, ενώ δεν έχουν αναφερθεί θύματα, μέχρι τώρα.

Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια, μεταδίδουν δηλώσεις στελεχών του ορυχείου, σύμφωνα με τις οποίες, οι ανθρακωρύχοι δούλευαν σε βάθος 61 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Η Ινδία έχει την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα στον κόσμο, ενώ καλύπτει ποσοστό 60% των ενεργειακών αναγκών της, από την καύση άνθρακα. Από την άλλη μεριά, η κακή συντήρηση των ορυχείων, είναι καθοριστικός παράγοντας πρόκλησης ατυχημάτων.



κυπε