Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βαριά χιονόπτωση στο Τρόδος



Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Στην περιοχή η ορατότητα είναι πολύ χαμηλή ενώ επικρατεί βαριά χιονόπτωση, δυνατοί άνεμοι και οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικά άσχημες.  Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος κατολισθήσεων χώματος και πετρών.


Επίσης, στην επαρχία Πάφου, λόγω συγκέντρωσης ποσότητας νερού, ο δρόμος στο Γεφύρι του Τζελεφού – Αγίου Νικολάου, είναι κλειστός για όλα τα οχήματα. Λόγω έντονης βροχόπτωσης, ο δρόμος Γιόλου – Πόλης Χρυσοχούς είναι ολισθηρός, ενώ γενικότερα στην περιοχή Τσάδας – Κοίλης επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. 

Παράλληλα, λόγω κατολισθήσεων οι ακόλουθοι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνοι:
•          Γούρι - Λαζανιά
•          Καλό Χωριό Ορεινής - Φαρμακάς
•          Λαζανιά - Μαχαιράς
•          Μαχαιράς – Κιόνια 


Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί, είναι οι υπόλοιποι δρόμοι στα ορεινά. 

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενά τους οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας του οχήματός τους αναμμένα.

Να σημειωθεί ότι λόγω του ότι οι καιρικές συνθήκες παρουσιάζουν συνεχείς μεταβολές, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο, παρουσιάζει ανάλογες αλλαγές. Ως εκ τούτου, καλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις διακινήσεις του.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο λόγω των καιρικών συνθηκών θα γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.