Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Βούτηξαν χρηματοκιβώτιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ



Αγνωστοι διέρρηξαν κατοικία στη Γερμασόγεια και έκλεψαν μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννη Σωτηριάδη, 39χρονη αλλοδαπή κατήγγειλε στην αστυνομία ότι χθες μεταξύ των ωρών 4.30 το απόγευμα με 7 το βράδυ, άγνωστοι διέρρηξαν την οικία της και έκλεψαν μικρό χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400 χιλιάδες ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης, η Αστυνομία διερευνά μια πολύ σοβαρή υπόθεση διάρρηξης και κλοπής.

Η αλλοδαπή είχε αναχωρήσει από το σπίτι της στις 4.30 το απόγευμα και όταν επέστρεψε διαπίστωσε την κλοπή. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, διαπιστώθηκε ότι αφού παραβιάστηκε η αλουμινένια συρόμενη πόρτα κλάπηκε από το δωμάτιο της 39χρονης το χρηματοκιβώτιο, το οποίο δεν ήταν καλά στερεωμένο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δίπλα από το συγκεκριμένο χρηματοκιβώτιο υπήρχε ακόμη ένα, το οποίο περιείχε κοσμήματα.
 
Η εγκληματολογική υπηρεσία που μετέβη στη σκηνή περισυνέλεξε διάφορα τεκμήρια, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, το σύστημα συναγερμού δεν είχε τεθεί σε λειτουργία, προτρέποντας εξ αφορμής του συμβάντος, το κοινό, όταν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας ή παρακολούθησης να τα θέτει σε λειτουργία ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους διαρρηκτές.
 
Ο τρόπος δράσεις των διαρρηκτών, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι παρόμοιος με άλλες κλοπές και διαρρήξεις, ενώ ο κ. Σωτηριάδης ανέφερε ότι πιθανότατα οι δράστες παρακολουθούσαν την οικία και τις κινήσεις των ενοίκων, με αποτέλεσμα να δράσουν, όταν είχαν φύγει από το σπίτι.



kype