Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Κατασχέθηκαν ναρκωτικά σε Λεμεσό και Πάφο



Μέλη της ΥΚΑΝ, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης, ανέκοψαν για έλεγχο χθες το βράδυ, δύο πρόσωπα που κινούνταν ύποπτα με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, σε περιοχή της Λεμεσού.

          Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για 22χρονο και 19χρονο, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία της Αστυνομίας προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, ενώ ανακόπηκαν αφού πρώτα ρίφθηκαν δύο προειδοποιητικοί πυροβολισμοί.    
          Σε έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε στην κατοχή τους ποσότητα 5 κιλών και 400 γραμμαρίων κάνναβης και συνελήφθησαν για αυτόφωρο αδίκημα.
          Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, τα δύο πρόσωπα οδηγούσαν χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς άδεια κυκλοφορίας και χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, ενώ οι δύο μοτοσικλέτες ήταν δηλωμένες ως ακινητοποιημένες.
          Παράλληλα, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 22χρονου, εντοπίστηκαν πέντε γραμμάρια κάνναβης.
          Οι δύο ύποπτοι συνελήφθηκαν στην συνέχεια με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, εισαγωγής, κατοχής, χρήσης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, καθώς και για τροχαία αδικήματα.
          Η υπόθεση διερευνάται από την ΥΚΑΝ και τον Αστυνομικό Σταθμό Μονής.
 
 Επίσης, 20χρονος στην Πάφο, εντοπίστηκε από την ΥΚΑΝ να έχει στην κατοχή του ένα κιλό και 100 γραμμάρια κάνναβης.
Ο 20χρονος ανακόπηκε χθες βράδυ για έλεγχο, ενώ οδηγούσε το όχημα του σε περιοχή της Πάφου και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών. 
Στη συνέχεια, αφού ανακρίθηκε, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.
 Η υπόθεση διερευνάται από την ΥΚΑΝ.

Γραφείο τύπου αστυνομίας