Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνεντρίβη στη Μαύρη Θάλασσα



Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 91 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων τα μέλη μιας χορωδίας του στρατού, που είχε προορισμό τη Συρία συνετρίβη σήμερα το πρωί στη Μαύρη Θάλασσα λίγο μετά την απογείωσή του, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.


Ενα πρώτο πτώμα βρέθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, μετέδωσαν το ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. "Το πτώμα ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε στη συντριβή του Τουπόλεφ-154 βρέθηκε σε απόσταση έξι χλμ. από την παραλία του Σότσι", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 05:40 τοπική ώρα (04:40 ώρα Ελλάδας) από την πόλη Αντλέρ --που βρίσκεται νοτίως του Σότσι, του θέρετρου στη Μαύρη Θάλασσα-- για μια πτήση ρουτίνας με προορισμό τη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ, κοντά στη Λαττάκεια της βορειοδυτικής Συρίας, σύμφωνα το υπουργείο.

"Συντρίμμια του αεροπλάνου ΤU-154 του ρωσικού υπουργείου κμυνας βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από τα παράλια της πόλης του Σότσι, σε βάθος 50 έως 70 μέτρων", ανακοίνωσε το υπουργείο. Το πρακτορείο Interfax επικαλείται πηγή που δεν κατονομάζει η οποία αναφέρει ότι το αεροπλάνο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκταμελές πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν πολλοί στρατιώτες, εννέα δημοσιογράφοι και μέλη της διάσημης Ensemble Alexandrov, μιας από τις χορωδίες και τις χορευτικές ομάδες του ρωσικού στρατού που μετέβαιναν στη Συρία για να μετάσχουν στις γιορτές στην αεροπορική βάση για την Πρωτοχρονιά.

Το υπουργείο Αμυνας μεταφέρει συχνά μουσικούς στη Συρία για να δίνουν συναυλίες και να ψυχαγωγούν τους στρατιώτες. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και για την πορεία των ερευνών.

Η Ρωσία διεξάγει από τον Σεπτέμβριο του 2015 μια στρατιωτική εκστρατεία, κυρίως αεροπορική, στη Συρία για να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-`Ασαντ, έναν επί μακρόν σύμμαχό της.



κυπε