Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζεται το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού στην ΚύπροΧαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες.  
Στα ορεινά το απόγευμα αναμένεται να χιονίσει.  Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί,  αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ,  αλλά το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 14  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 16  στα παράλια και στους 4  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.  Στις ορεινές αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να χιονίσει.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι 3  με 4  μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα,  μέχρι ισχυροί με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 8  στα παράλια και στους -2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά,  όπου αναμένεται να επικρατεί παγετός.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών ενώ στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.  Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργά το απόγευμα θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές,  μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.
 
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με βροχές,  τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.