Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Κύπρος. Συνεχίζονται οι βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά



Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά συννεφιασμένος, με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά.
Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Θα παρατηρούνται διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιά, που αναμένεται να δώσει τοπικά βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνια, τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Σύντομα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και αρχικά τοπικά μέχρι πολύ κυματώδης, για να καταστεί το απόγευμα ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον πλην 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Το Σάββατο και την Κυριακή θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Τοπικά αναμένονται βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά και πολύ πιθανό στα ημιορεινά θα πέφτουν χιόνια κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, το Σάββατο, αλλά την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση.