Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Βροχές και καταιγίδες και σήμερα στην Κύπρο



Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.  Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.
 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί,  μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης.  Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2  βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά,  όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.  Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί,  ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3  με 4  μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4  με 5  μποφόρ.  Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης ενώ στα προσήνεμα παράλια κυματώδης.  Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7  βαθμούς στο εσωτερικό,  γύρω στους 10  στα ανατολικά και βόρεια παράλια,  γύρω στους 12  στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.
 
Το Σάββατο διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με συννεφιά όπου και αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.
 
Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο,  αλλά την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση για να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα.