Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ο Μαρινάκης αγόρασε την αγγλική Νότιγχαμ Φόρεστ



Ύστερα από διαπραγματεύσεις μηνών  ο Έλληνας εφοπλιστής, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιώς και Πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, απέκτησε το σύνολο των μετοχών και της αγγλικής Νότινγκαμ Φόρεστ από τον ιδιοκτήτη της, τον Κουβεϊτιανό επιχειρηματία  Φαουάζ αλ Χασάουι. Το τίμημα της συμφωνίας δεν έγινε γνωστό. 

 
Το πράσινο φως για την απόκτηση των μετοχών της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας δόθηκε στον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς από την επαγγελματική λίγκα της Αγγλίας (EFL), ύστερα και από διαβούλευση με την ΟΥΕΦΑ. 
 
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι θέλει να ξαναφέρει τη  Νότιγχαμ στην ελίτ του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ σε ερώτηση για τις δικαστικές του περιπέτειες στην Ελλάδα σχετικά με υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, τόνισε ότι τις προκάλεσαν «φθονεροί» αντίπαλοι του που θέλουν να καταστρέψουν τον Ολυμπιακό.
 
Η Νότιγχαμ Φόρεστ, που εδρεύει στα μέρη όπου δοξάστηκε ο Ρομπέν των Δασών, ιδρύθηκε το 1865 και στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα κυριάρχησε στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με ένα πρωτάθλημα Αγγλίας (1978) και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών (νυν Τσάμπιονς Λιγκ) το 1979 και 1980.
 
Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μακριά από την Πρέμιερ Λιγκ, την κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και φέτος μόλις απέφυγε τον υποβιβασμό στην τρίτη κατηγορία.



κυπε