Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Μαχητικό αεροσκάφος έπεσε στη Σκόπελο



Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην περιοχή της Σκοπέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε το Mirage με ασφάλεια.


Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πιλότοι των δύο μαχητικών προσομοίαζαν εναέρια μάχη όταν στο ένα από τα δύο Mirage -στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού- εκδηλώθηκε σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους. 

Ο χειριστής εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία και το μαχητικό κατέπεσε στη θάλασσα νοτίως των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου. 

Αυτή την ώρα, περίπου 13:00 το μεσημέρι, ο πιλότος έχει επικοινωνήσει με τα σωστικά μέσα και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του. 
Στο σημείο που βρίσκεται ο χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας κινούνται παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Suer Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο προκειμένου να εντοπίσουν και να διασώσουν τον πιλότο.



http://www.protothema.gr/greece/article/683599/alert-ptosi-aeroskafous-mirage-2000-stis-sporades-soos-o-pilotos/