Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Κατασχέθηκαν τετρακόσια λίτρα οινοπνεύματος



Γύρω στα 400 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, δηλαδή οινοπνεύματος,που προερχόταν από τα κατεχόμενα κατάσχεσαν μέλη της Αστυνομίας μετά από έλεγχο σε όχημα Ελληνοκύπριου στο δρόμο Πύλας - ΚΟΤ Λάρνακας με τελικό αποτέλεσμα να γίνει εξώδικος συμβιβασμός της υπόθεσης για καταβολή €6.500.


Σε ανακοίνωση του το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι «γύρω στις 11:45 σήμερα, μέλη της Αστυνομίας ανέκοψαν για έλεγχο όχημα που οδηγούσε Ελληνοκύπριος στο δρόμο Πύλας - Κ.Ο.Τ., Λάρνακα».

«Από την έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκε στο χώρο αποσκευών του οχήματος ποσότητα 400 λίτρων αιθυλικής αλκοόλης, της οποίας η δασμοφορολογική επιβάρυνση ανέρχεται στα € 4800», προστίθεται.

Συμπληρώνεται ότι «από τις προκαταρκτικές έρευνες διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ποσότητα προέρχεται από τα κατεχόμενα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο ύποπτος οδηγήθηκε στο Τελωνείο Λάρνακας λόγω αρμοδιότητας, όπου και συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα. Κατασχέθηκαν επίσης η αιθυλική αλκοόλη που ανευρέθηκε στην κατοχή του καθώς και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά της από τα κατεχόμενα».
 
Αναφέρεται ακόμη ότι «μετά από γραπτό αίτημα του συλληφθέντα, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση για εξώδικο συμβιβασμό της υπόθεσης με την καταβολή € 6000 πλέον € 500 για απόδοση του αυτοκινήτου». Η αιθυλική αλκοόλη εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

«Ο Ελληνοκύπριος κατέβαλε μέρος του συμβιβαστικού ποσού και δεσμεύτηκε να καταβάλει το υπόλοιπο καθώς και το ποσό απόδοσης σε δύο μηνιαίες δόσεις και αφέθηκε ελεύθερος», προστίθεται.

«Το αυτοκίνητο θα αποδοθεί με την καταβολή ολόκληρου του ποσού», καταλήγει η ανακοίνωση.



κυπε