Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Δείτε τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και Μέλη του Συμβουλίου



Αποφάσεις έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους και μέλη του Συμβουλίου 


Στην συνεδρία του υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου συζήτησε το θέμα της καταδίκης τέως και πρώην εκλελεγμένων αξιωματούχων του Δήμου σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς – διαπλοκής και ειδικότερα χρηματισμού από ιδιώτες εργολάβους σε σχέση με την εκτέλεση έργων του δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δ.Πάφου, το Συμβούλιο, θεωρώντας ότι ο Δήμος Πάφου ως φορέας της συλλογικής μνήμης του λαού, κατά τον ίδιο τρόπο που αποδίδει τιμές και διακρίσεις σε διάφορα πρόσωπα για την προσφορά τους στους οργανισμούς και την κοινωνία ευρύτερα, έχει δικαίωμα και ηθική υποχρέωση να αίρει την τιμή ή διάκριση που απονεμήθηκε σε πρόσωπα τα οποία καταδικάζονται από Δικαστήριο για διαφθορά – διαπλοκή και πράξεις ή/και παραλείψεις που πλήττουν σοβαρά το κύρος και την υπόληψη του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου στον οποίο θήτευσαν τα πρόσωπα αυτά, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής: 

1. Για τους καταδικασθέντες τέως και πρώην Δημάρχους Σάββα Βέργα και Φειδία Σαρίκα: 
(α) Να απαλειφθεί το όνομά τους από όλες τις αναμνηστικές πλάκες του Δήμου που σχετίζονται με διάφορα έργα ή γεγονότα της πόλης (εγκαίνια ή κατάθεση θεμελίου λίθου κ.ά.).

(β) Να μην αναρτηθεί η φωτογραφία τους, είτε εν ζωή είτε μετά θάνατον, στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο κτίριο ή/και σημείο της πόλης.

(γ) Να μην περιληφθεί το όνομά τους στον κατάλογο των Δημάρχων οι οποίοι μνημονεύονται στο ετήσιο μνημόσυνο που οργανώνει ο Δήμος εις μνήμην των αποβιωσάντων Δημάρχων, Αντιδημάρχων και δωρητών της πόλης.

2.  Για τον καταδικασθέντα πρώην Αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ευσταθίου να ισχύσει το ίδιο μέτρο σε σχέση με το ετήσιο μνημόσυνο, δηλαδή να μην περιληφθεί το όνομά του στον κατάλογο του Δήμου για τους μνημονευόμενους.

3.  Υπό το φως του γεγονότος ότι μέσα από την απόφαση του Μονίμου Κακουργιοδικείου Πάφου ημερ. 19.5.2017 για την υπόθεση του σκανδάλου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου αναδεικνύεται με σαφήνεια και επάρκεια η εμπλοκή και ο ρόλος στην υπόθεση διαφθοράς – διαπλοκής του αποβιώσαντος πρώην Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Ομήρου, να αρθεί η ονοματοδοσία δρόμου και δημοτικού χώρου πρασίνου/πάρκου που έγινε προς τιμήν του. 

4.  Οι εν λόγω αποφάσεις τίθενται σε άμεση ισχύ, εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει η δυνατότητα άσκησης έφεσης εναντίον της υπό αναφοράν απόφασης του Δικαστηρίου.

5. Οι αποφάσεις συνιστούν πλαίσιο πολιτικής διαρκούς ισχύος.



κυπε