Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Κατασχέθηκε λαθραίος καπνός



Πενήντα πακέτα αδασμοαφορολόγητου καπνού μάρκας Golden Virginia, συνολικού βάρους 18 κιλών, κατασχέθηκαν το Σάββατο στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, ύστερα από έλεγχο τελωνειακού λειτουργού σε όχημα Τουρκοκυπρίου.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο ύποπτος εισερχόταν με το όχημα του από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ο καπνός ήταν τοποθετημένος σε κρύπτη που είχε κατασκευαστεί στο χώρο αποσκευών του οχήματος.
 
Το πρόσωπο συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και ο καπνός κατασχέθηκε ως υποκείμενος σε δήμευση. Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ο ύποπτος. Ο συνολικός εισαγωγικός δασμός και οι φόροι που αναλογούν στον καπνό ανέρχονται σε €3.758.
 
Τα διαπραχθέντα τελωνειακά αδικήματα έτυχαν εξώδικου συμβιβασμού με την καταβολή συμβιβαστικού ποσού ύψους €7.000. Το όχημα επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500. Με την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος.
 
Ο καπνός έχει εγκαταλειφθεί από το πρόσωπο αυτό και θα καταστραφεί από το Τμήμα Τελωνείων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.



κυπε