Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Έντονη επιστολή ΣΙΚΑΠ προς το Δήμαρχο Πάφου


Επιστολή προς το δήμαρχο Πάφου απέστειλε ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου - ΣΙΚΑΠ, αναφορικά με τη στάση του δημάρχου προς το Σύνδεσμο.  
Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή...


Προς Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος
Θέμα. Η στάση του δημάρχου απέναντι στον  ΣΙΚΑΠ

Έντιμε κύριε δήμαρχε,
                                     δια της παρούσης θέλουμε να σας αναφέρουμε ότι, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου – ΣΙΚΑΠ- με μεγάλη του λύπη παρατηρεί ότι, από την ημέρα της εκλογής σας στη θέση του δημάρχου Πάφου και ως ο πρώτος άρχοντας της πόλης, αγνοείται ή προσπαθείτε να αγνοήσετε ένα σύνδεσμο με 35 χρόνια ύπαρξης, συμμετοχής και προσφοράς στην πόλη μας, στην Κύπρο και στον τουρισμό του Νησιού μας, γενικότερα.

Με σπασμωδικές κινήσεις και  καλέσματα των επιχειρηματιών του κλάδου μας με τους τροχονόμους του Δήμου, που τους μετατρέπεται σε αγγελιοφόρους,  με σκοπό να τους μεταφέρετε αυτά που θέλετε  ή να τους εκφοβίσετε με τον ένα ή άλλο τρόπο, παραγκωνίζεται ένα σύνδεσμο με μεγάλη ιστορία και προσφορά.  

Θέλουμε να σας υποδείξουμε ότι, οι δήμαρχοι και γενικά οι εκλελεγμένοι του τόπου,  είναι υποχρεωμένοι να συναντώνται με όλους τους συνδέσμους, φορείς, σωμάτια, οργανώσεις, πολίτες  και να εξετάζουν τα προβλήματά τους.

Αναφορικά με τα μηνύματα που στέλνετε και τις αναφορές που κάνετε στις συναντήσεις, που δεν καλείτε τον  ΣΙΚΑΠ,  για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, τα θεωρούμε τελείως προσβλητικά, γιατί οι άνθρωποι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους  για το καλό του κλάδου των κέντρων αναψυχής, του τουρισμού και του τόπου μας, ενώ εσείς αμείβεστε. 


Πληροφοριακά, για την ύπαρξη του συνδέσμου μας – ΣΙΚΑΠ- , να σας αναφέρουμε ότι, εκπροσωπείτε σε όλα τα υπουργεία,  λαμβάνει μέρος στην επιτροπή κέντρων του ΚΟΤ, στην επιτροπή εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, είναι μέλος του εργατικού δικαστηρίου,  μέλος του ΕΤΑΠ Πάφου και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων σας ήταν ο πρώτος σύνδεσμος που λάμβανε μέρος στη ΣΕΚΟ στην οποία εσείς αρνείστε να αποδεχτείτε το ΣΙΚΑΠ. Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αναφορικά με νομοθεσίες που τον αφορούν, αφού πάντα ζητείται η άποψή του. Ο ΣΙΚΑΠ είναι μέλος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής – ΟΣΙΚΑ- και στηρίζεται από την ΟΕΒ.  


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Πάφου, θα συνεχίσει να εργάζεται και θα στηρίζει τους επιχειρηματίες του κλάδου με όλους τους νόμιμους τρόπους και δεν θα επιτρέψει σε κανένα να λαμβάνει αποφάσεις για τα κέντρα αναψυχής, χωρίς να συζητά προηγουμένως με τον ΣΙΚΑΠ.

Θεωρούμε ότι, οι επιλεκτικές ενέργειες εναντίον των μελών μας έχουν τελειώσει και από τώρα και στο εξής, για οποιεσδήποτε αποφάσεις δικές σας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου, για τις οποίες δεν θα ενημερώνεται ο ΣΙΚΑΠ, θα υπάρχει και η ανάλογη αντιμετώπιση.   
Στη διάθεσή σας για όποιες διευκρινίσεις

Κοινοποίηση
Δημοτικό συμβούλιο Πάφου
Υπουργείο Εσωτερικών
Ένωση Δήμων
Έπαρχος Πάφου
Αστυνομικός διευθυντής Πάφου
ΕΒΕ Πάφου
ΠΑΣΥΞΕ Πάφου
MME



Εκ του ΣΙΚΑΠ

Πρόεδρος – Νεόφυτος Θρασυβούλου

Αναπληρωτής πρόεδρος – Εκπρόσωπος Τύπου – Μάριος Θεοδοσίου

Αντιπρόεδρος – Σπύρος Γεωργίου

Γραμματέας – Στέλιος Νικολαΐδης

Ταμίας – Δημήτρης Καλλής

Υπεύθυνος εκδηλώσεων – Νεόφυτος Χαραλάμπους

Υπεύθυνος υποεπιτροπών – Σπύρος Στεφανή

Υπογεγραμμένη η επιστολή από το πρόεδρο και το ΔΣ ΣΙΚΑΠ