Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Σήμερα η ποινή για το τριπλό φονικό της ΛεμεσούΣυμπληρώνεται σήμερα ενάμιση ακριβώς χρόνος από το τριπλό φονικό της 24ης Νοεμβρίου 2015, που συγκλόνισε την κυπριακή κοινωνία, με θύματα τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Παράσχο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους.

 
Ο 31χρονος δράστης, Χριστάκης Θωμά, αναμένεται πως θα οδηγηθεί υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο θα ανακοινώσει την ποινή που θα του επιβάλει στις τρεις κατηγορίες ανθρωποκτονίας για τις οποίες κρίθηκε ένοχος.
 
Η απόφαση του Κακουργιοδικείου να απορρίψει την προμελέτη του εγκλήματος και να κρίνει αθώο τον Θωμά στις κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι προσδοκούσαν στην ποινή που αυτομάτως επισύρει δια βίου φυλάκιση.
 
Υπενθυμίζεται πως ήδη η Νομική Υπηρεσία καταχώρησε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου.
 
Ο δικηγόρος του 31χρονου, στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του, είχε εισηγηθεί στο δικαστήριο όπως οι ποινές που θα του επιβληθούν για κάθε μια από τις τρεις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, να συντρέχουν και όχι να είναι διαδοχικές.κυπε