Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ο καιρός στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα, στα
προσήνεμα δυτικά και νότια, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω
στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, ενώ στα υπόλοιπα παράλια ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 15 στα βόρεια παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, στα ορεινά και το εσωτερικό, αλλά στα παράλια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.