Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Δείτε τι λέγει η αστυνομία για την υπόθεση στο Νοσοκομείο Λεμεσού




Τα μέλη της Αστυνομίας ενήργησαν μέσα στα σωστά πλαίσια, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σχολιάζοντας βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο σχετιζόταν με ισχυρισμό 48χρονου για κακοποίηση του από μέλη της Αστυνομίας στο Νοσοκομείο Λεμεσού.




Ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι ο 48χρονος δεν είναι πρόσωπο με κινητικά προβλήματα, απλώς όπως φαίνεται και στο βίντεο, το οποίο, όπως ο κ. Αγγελίδης σημείωσε, λήφθηκε από συγγενικά του πρόσωπα, κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι στο πλαίσιο της διαδικασίας εξέτασής του στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα για το θέμα ο Ανδρέας Αγγελίδης, το συγκεκριμένο πρόσωπο ηλικίας 48 ετών είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές και γύρω στις 9:00 χτες το πρωί είχε μεταφερθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για υπόθεση που τον αφορούσε. «Σε κάποια στιγμή ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου έτυχε των απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων από τους επί καθήκοντι γιατρούς. Οι εξετάσεις ολοκληρώθηκαν γύρω στις 15:30 το απόγευμα και του δόθηκε εξιτήριο. Ο 48χρονος αντέδρασε, ζητώντας επιπρόσθετες ιατρικές εξετάσεις, μεταξύ άλλων ακτινολογικό έλεγχο, οι οποίες και διενεργήθηκαν από τους γιατρούς χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε», πρόσθεσε.
Συνέχισε λέγοντας ότι στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος και υπήρχαν και μέλη της Αστυνομίας, οι οποίοι ανέλαβαν να τον μεταφέρουν πίσω στις Κεντρικές Φυλακές. Αυτός όμως, συνέχισε, να αντιδρά και κάποια στιγμή έριξε νερό στον επί καθήκοντι Λοχία της Αστυνομίας που ήταν παρών. Τελικά οδηγήθηκε στο αστυνομικό όχημα για να μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές.
«Κατά τον συγκεκριμένο χρόνο ο ίδιος απευθυνόμενος προς το Λοχία είπε τα εξής: ‘Αφήστε με να περπατήσω και ό,τι ήθελα να κάμω το έκαμα’» συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.
«Ο σκοπός ήταν να γίνει η συγκεκριμένη βιντεογράφηση για σκοπούς δικούς τους», σχολίασε ο κ.Αγγελίδης αναφέροντας ότι το πρόσωπο αυτό είχεαπασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.
Εναντίον του, πρόσθεσε, διερευνάται επίθεση κατά αστυνομικού, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί και το κατά πόσο προκύπτει κάποιο αδίκημα σε σχέση με τη βιντεογράφηση του περιστατικού.
Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε επίσης πως αν κάποιος δει το βίντεο προσεκτικά θα διαπιστώσει ότι τα μέλη της Αστυνομίας ενήργησαν μέσα στα σωστά πλαίσια. Είπε ακόμη πως είχαν διενεργηθεί όλες οι απαραίτητες εξετάσεις αλλά και ό,τι άλλο είχε ζητήσει ο 48χρονος. Ανέφερε επίσης ότι ο 48χρονος είχε ενημερωθεί και γνώριζε ότι πρέπει να μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές και προφανώς οι λόγοι για τους οποίους προέβη στις ενέργειες στις οποίες προέβη ήταν για να καθυστερήσει ή να παρεμποδίσει την Αστυνομία να τον μεταφέρει πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι χτες το βράδυ έγινε παράπονο από την κόρη του 48χρονου και μιας φίλης της στον Αστυνομικό Σταθμό Πολεμιδιών ότι χτυπήθηκαν από μέλη της Αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί κατά το χρόνο του επεισοδίου. Τηρήθηκαν οι διαδικασίες, έχουν ληφθεί καταθέσεις, οι κοπέλες θα εξεταστούν σήμερα από ιατροδικαστή και ετοιμάζεται έκθεση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, η οποία και θα προωθηθεί στο Αρχηγείο Αστυνομίας για μελέτη και στη συνέχεια στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας για διερεύνηση όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.



κυπε