Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Του πέρασαν χειροπέδες για υπεξαίρεση χρημάτων σε ΣΠΕ Επαρχίας ΑμμοχώστουΣε νέα σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών υπόθεσης υπεξαίρεσης χρημάτων από Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία στην επαρχία Αμμοχώστου.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας πρόκειται για ένα 65χρονο στην, ο οποίος συνελήφθη χθες Τετάρτη. Για την ίδια υπόθεση βρίσκονται υπό κράτηση άλλα δύο πρόσωπα.

Σύμφωνα με καταγγελία, μεταξύ των ετών 2003 και 2012, παραχωρούνταν από την συγκεκριμένη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία δάνεια και υπερβάσεις σε τρεχούμενους λογαριασμούς, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, χωρίς να τηρούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί της Συνεργατικής, αλλά και κατά παράβαση του Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμου.

Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην συγκεκριμένη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία, από την Υπηρεσία Εποπτείας Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών και της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, κατά τα έτη 2011 – 2013, ενώ το συνολικό ύψος των χορηγήσεων, μαζί με τους τόκους, ανέρχεται στα €9,8 εκατομμύρια.κυπε