Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Τέσσερις οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα



Άλλη μια θλιβερή μέρα ξημέρωσε σήμερα για τον τόπο μας. Μέσα σε μια ώρα, τέσσερις συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους σε δύο τροχαία δυστυχήματα.
Τέσσερις οικογένειες ντύθηκαν στα μαύρα και σέρνουν τον σταυρό του μαρτυρίου, της πρόωρης απώλειας των αγαπημένων τους.
 
Ο κατάλογος των θυμάτων της ασφάλτου, μεγαλώνει. Μεγαλώνει και μας δείχνει πως ως κοινωνία, ως άνθρωποι, ως οδηγοί, επιβάλλεται να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε μυαλά, κουλτούρα και νοοτροπία, όσον αφορά την οδική μας συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικότερα την οδήγηση.
 
Πρέπει όλοι πλέον να αντιληφθούμε πως κανείς από εμάς δεν είναι άτρωτος. Να αντιληφθούμε πως ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε εκατοστό της απόστασης που θέλουμε να διανύσουμε με το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα μας.
 
Για το λόγο αυτό, ας φροντίσουμε όλοι, ο καθένας για τον εαυτό του, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ασφαλείας και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

 Συγκεκριμένα, υπενθυμίζουμε για πολλοστή φορά, πρέπει όλοι να φέρουμε τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητό μας, να τηρούμε το όριο ταχύτητας, να μην οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλης και τέλος, όταν οδηγούμε μοτοσικλέτα, να φέρουμε προστατευτικό κράνος.  
 
Έκκληση και ευχή μας, η μαύρη αυτή μέρα, να μην επαναληφθεί. Είναι κρίμα, είναι άδικο να χάνουμε ανθρώπινες ζωές στους δρόμους. Η ασφάλεια στην οδήγηση αποτελεί υπόθεση όλων μας. Είναι ευθύνη του κάθε χρήστη του δρόμου, να προλάβουμε την κακή στιγμή και να μειώσουμε την πιθανότητα να συμβεί.
 
Ως Αστυνομία Κύπρου, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας την ενημέρωση, τη νουθεσία και την συμβουλή μας προς όλους, ώστε να καταστήσουμε την κοινωνία μας, μια κοινωνία υπευθύνων οδηγών και τους δρόμους μας, όσο το δυνατό περισσότερο ασφαλείς.


αστυνομια κυπρου