Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης 2017: «Εσύ ξέρεις την πίεση σου;»


«Εσύ ξέρεις την πίεση σου;» είναι το φετινό μήνυμα της Εκστρατείας Διαφώτισης που διοργανώνει σε όλες τις πόλεις η Κυπριακή Εταιρεία Υπέρτασης, για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Υπέρτασης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, από τις 16:00 έως τις 19:00, στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία, στο My  Mall Λεμεσού, στο Kings Avenue Mall στην Πάφο και στην Πλατεία Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία η υπέρταση και να υποβληθεί σε δωρεάν μέτρηση της πίεσης.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπέρταση εξελίσσεται σε επιδημία, καθώς περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό πέραν του 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση.
Στην Κύπρο τα στοιχεία καταδεικνύουν, ότι η νόσος προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού 1 στους 4 είναι υπερτασικός, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σε άτομα άνω των 60 ετών, καθώς 1 στους 2 παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση.
Η καθιστική ζωή, η απουσία σωματικής άσκησης, η ανθυγιεινή διατροφή, η παχυσαρκία, το στρες και το κάπνισμα είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν υψηλή πίεση.
Η Εκστρατεία Διαφώτισης για την υπέρταση τελεί υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Υγείας Δρος Γιώργου Παμπορίδη.  
Χορηγός των εκδηλώσεων είναι η εταιρεία Medochemie.

Την εκστρατεία στηρίζουν: The Mall of Cyprus, My  Mall Limassol, Kings Avenue Mall, Δήμος Λευκωσίας και Δήμος Λάρνακας.